ICF PROTECH OY suunnittelee ja valmistaa alaraajojen yksilöllisiä ortooseja ja tukisidoksia. Meillä on Tampereen laajin sovitettava ortoosimallisto yksilöllisistä alaraajaortooseista, kuten hiilikuituortoosit ja dafo-tyyppiset ortoosit. Varaamalla ajan apuvälinearvioon, apuvälineteknikkomme arvioi asiakkaan käyttötarpeeseen soveltuvan ortoosin. Yleisempiä ortoosien käyttäjiä ovat neurologiset kuntoutujat, kuten hemiplegia-, ms-, ja peroneuspareesikuntoutujat. Mmc- ja cp-lapset hyötyvät yksilöllisistä dafo-tyyppisistä ortooseista ja tukisidoksista.

 

Hiilikuituiset ortoosit ovat tehdasvalmisteisia, valmiiksi sovitettavia ortooseja, jotka muokataan yksilöllisesti kuntoutujan tarpeeseen. Yleisempiä hiilikuituituisia ortoosimalleja ovat: Toe OFF, Bluerocker, Ypsilon Flow, Dynamic Walk ja lasten Kiddie Gait. Lasten Surestep -ortoosit ovat toimiva vaihtoehto tukemaan lapsen yliliikkuvaa jalkaterää/nilkkaa tukikenkien ja pohjallisten sijaan.

 

Yksilöllisesti kipsimitoilla valmistetuilla ortooseilla eli dynaamisilla ortooseilla esim. dafoilla kontrolloidaan ja vähennetään spastisuuden aiheuttamaa virheasentoa nilkka/polvinivelessä. Kontrolloimalla tonusta jalan asento, painonsiirto ja liikkuminen helpottuvat.

 

Alaraajan asentohoito-ortooseja valmistetaan staattisena sekä dynaamisena. Staattiset asentohoitolastat ovat yö- tai seisomatelinekäytössä. Dynaamiset ortoosit kuten Multimotion- ja Ultraflex- ortoosit ovat aktiivisesti lihaksia ja jänteitä venyttäviä ortooseja. Asentohoito-ortoosit valmistetaan asiakkaalle mittatilaustyönä.

 

Lisätietoja ortoosi- ja tukisidosvaihtoehdoista aikuisille ja lapsille saat soittamalla ICF:n p. 040 684 2000.